GEOMETEO FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
GEOMETEO FORUM

Τhe Geological portal...

ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
GeoKos
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 13/01/2011

Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες   Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες Icon_minitimeΠεμ Ιαν 13, 2011 8:06 pm

Καλησπερα ,εδωσα την χρονια που μας περασε πανελληνιες κ ευτυχως ή δυστυχως περασα στην προτελευταια μου επιλογη....το ΤΕΙ Πληροφορικης Θεσσαλονικης.... Παρ'ολα αυτα εγω σκεφτομαι να ξαναδωσω για διαφορους λογους....ειναι μακρυα απο το σπιτι μου....στην Ελλαδα δν κανεις ευκολα μεταπτυχιακο απο ΤΕΙ και επισης δν με ενθουσιασε αν και το παθος μου ειναι οι υπολογιστες,οχι ομως ακριβως ετσι οπως τα διδασκουν στην Πληροφορικη...οποτε θελω να μπω σε ΑΕΙ για πιο ευκολες μεταπτυχιακες σπουδες ! Λοιπον φετος εχασα την Γεωλογια Θεσσαλονικης για 36 μορια ,δν τα πηγα καλα στις πανελληνιες αν και οι στοχοι μ ηταν μεγαλοι,τα σκατωσα σε 2 μαθηματα...οποτε αν ξαναδωσω ...σκεφτομαι Τοπογραφων μηχανικων η γεωλογια μετα .... απλα ηθελα να ρωτησω...(τωρα φτανουμε στις ερωτησεις που θελω να κανω,σορρυ για τον μεγαλο προλογο) μετα την Γεωλογια μπορω να ασχοληθω με την Γεωπληροφορικη με καποιο μεταπτυχιακο ,συστηματα GIS κ αυτα ? .. η με μεταπτυχιακο στην πληροφορικη τι κερδιζω κ τι μπορω να κανω δηλαδη με λιγα λογια ποια θα ειναι τα δικαιωματα μου? δν με ενδιαφερουν τα μεταπτυχιακα του τμηματος της γεωλογιας ,απλα οτι εχει σχεση με πληροφορικη μετα ..... αν μπορειτε να μ πειτε προτασεις η οτιδηποτε οποιος γνωριζει πανω σ αυτα π ειπα και ρωτησα..οποιαδηποτε προταση και αποψη θα μπορουσε να βοηθησει.......ευχαριστω εκ των προτερων!
δν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος για όλα αυτά που εγραψα απλα δν ξερω που αλλου να ρωτησω στην Ελλαδα του σημερα..
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
geoedrasi
Newbie
Newbie
geoedrasi

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 18/08/2010

Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες   Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες Icon_minitimeΤετ Μαρ 16, 2011 11:29 am

Γειά σου GeoKos!
Διάβασα τις ερωτήσεις σου και θα ήθελα να απαντήσω σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη περί επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Σίγουρα το να μην σπουδάζεις στον τόπο σου έχει δυσκολίες και πάνω από όλα το κόστος διαμονής εάν δεν έχεις κάποιον να σε φιλοξενήσει.
Πέρασες στο ΤΕΙ Πληροφορικης Θεσσαλονίκης.... και σκέφτεσαι να ξαναδώσεις, ένας λόγος θέλεις να μπείς στα ΑΕΙ για πιο εύκολες μεταπτυχιακές σπουδές. Σου αρέσει η Γεωλογία, η Τοπογραφία, η Γεωπληροφορική και δεν σε ενδιαφέρουν τα μεταπτυχιακά του τμήματος της γεωλογίας, απλά ότι έχει σχέση με πληροφορική.
Τυχαίνει να είμαι Γεωλόγος και να έχω διδαχθεί τις αρχές της γεωπληροφορικής από καθηγητή της πληροφορικής - μαθηματικό δηλ. όχι γεωλόγο.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να κατευθυνθείς προς την γεωλογία. Στην Ελλάδα οι γεωλόγοι είμαστε αναγκασμένοι ακόμη και εάν καταφέρουμε να ασχοληθούμε με το αντικείμενο, να κάνουμε 2 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά αφού ο ανταγωνισμός στον κλάδο εσωτερικά αλλά και από γύρω, από άλλες ειδικότητες (μεταλλειολόγους, πολ.μηχανικούς, γεωγράφους, περιβαλλοντολόγους κλπ) είναι τεράστιος και δεν αφήνει περιθώρια μιάς καλής θέσης εργασίας με ικανοποιητικές αποδοχές.
Σαν τοπογράφος νομίζω η κατάσταση είναι παρόμοια τα μεγάλα έργα υποδομής έχουν τελειώσει και τα κονδύλια για αυτά τα έργα δεν θα δίνονται απο τώρα και στο εξής με την ευκολία που δίνονταν στις εταιρίες και δούλευαν τεχνίτες και μηχανικοί, έτσι δεν νομίζω ότι και ο κλάδος αυτός θα έχει ιδιαίτερη δουλειά τα επόμενα 10 χρόνια μέχρι να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση καιι ήδη εάν κοιτάξεις τις αγγελίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα βρείς πλήθος άνεργων τοπογράφων που ζητούν οποιοδήποτε είδους εργασίας.
Νομίζω η αρχική επιλογή, το ΤΕΙ πληροφορικής είναι η καλύτερη. Μπορείς μετά να κάνεις μεταπτυχιακό, δεν χρειάζεται να είναι σε ΑΕΙ (στην ελεύθερη αγορά εργασίας δεν έχει πιά κανένα ρόλο) ή να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου σε κάποιους (1 -2 - 3 κλπ) τομείς των υπολογιστών και τις πληροφορικής στην Ελλάδα η το εξωτερικό.
Επίσης παρόλες τις δυσκολίες και στον τομέα της πληροφορικής νομίζω είναι ενα επάγγελμα με πολλές προοπτικές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και μπορείς εύκολα να ανοίξεις και δική σου δουλειά σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.geoedrasi.gr

Γεωλογικες σπουδες και ευκαιριες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
GEOMETEO FORUM :: ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-
Μετάβαση σε: