GEOMETEO FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
GEOMETEO FORUM

Τhe Geological portal...

ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
nick-tectonic
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Τόπος : Πατρα
Registration date : 02/09/2009

Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!   Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Icon_minitimeΠαρ Σεπ 11, 2009 11:31 am

Χαιρετώ
τους συναδέλφους και τους μελλοντικούς συναδέλφους που χρησιμοποιούν το
forum . Μόλις δημιούργησα τον λογαριασμό για να παραθέσω
της γνώσεις μου αλλά και της ανησυχίες μου για το επάγγελμα μας .

Μόλις
τελειώνω στην Πάτρα την γεωλογία και ψάχνω για δουλειά αυτό που κατάλαβα στα όσα
γραφεία πήγα (με μέσο πάντα γιατί αν δεν έχεις αστα να πάνε) είναι ότι δεν υπάρχει πολύ δουλειά στη αγορά και δεύτερων για να δουλέψεις σε γραφείο
γεωτεχνικών μελετών θέλουν η μεταπτυχιακό η να είσαι πολύ καλός στην χαρτογράφηση
. Αυτό δεν το συνάντησα σε ένα γραφείο αλλά σε πάρα πολλά . Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις κάνει μεταπτυχιακό
στην Τεχνική γεωλογία αλλά να ξέρεις να κάνεις χαρτογραφήσεις κάτι που το κάναμε
πολύ λίγο στην σχολή μου όπως και στης δικές σας πιστεύω .Άρα το συμπέρασμα είναι
για να είμαστε γεωλόγοι πρέπει να παίζουμε στα δάχτυλα της χαρτογραφήσεις .

Η ερώτηση
μου
είναι γιατί μας γεμίζουν με άχρηστα πράγματα στη σχολή και όχι με γνώσεις
πρακτικές ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε άξια απέναντι στην αγορά εργασίας .Και
να μην μας αναγκάζουν να κάνουμε μεταπτυχιακά για να βρούμε δουλειά .

Ευχαριστώ . Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Icon_cheers

Υ.Γ : Και μετά μας λένε γιατί
είμαστε υποβαθμισμένοι σαν πτυχία , γιατί πρώτα πρέπει να αναβαθμιστούν η καθηγητές
και να βγουν από το καβούκι που ζουν και να δουν τι γίνεται στην αγορά εργασίας
.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

Αριθμός μηνυμάτων : 429
Τόπος : Θεσσαλονίκη - Άνω Τούμπα (95 m)
Registration date : 13/03/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!   Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Icon_minitimeΠαρ Σεπ 11, 2009 11:50 am

Έτσι είναι φίλε μου όπως τα λες...
Εμείς στο ΑΠΘ είχαμε 10 μέρες χαρτογραφήσεων από τις οποίες πρέπει να εξάγουμε και μία εργασία και μετά εξεταζόμαστε και προφορικά...
Βασικά θα έπρεπε ανάλογα με τον κλάδο που επιλέγεις να έχεις να αποφασίσεις εσύ τα μαθήματα που θέλεις να πάρεις και πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν για μετά...οπωσδήποτε χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις γεωλογίας αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άχρηστα μαθήματα που είναι υποχρεωτικά ενώ άνετα θα μπορούσαν να είναι επιλογής σε κάποια κατεύθυνση..
https://geometeo.forumgreek.com
geomatic
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 7
Registration date : 06/08/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!   Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Icon_minitimeΠαρ Αυγ 06, 2010 3:30 pm

οταν πριν απο μερικα χρόνια μου ειπαν οτι το εργαλείο του γεωλόγου είναι η χαρτογράφηση φρίκαρα !!! γιατι οι 10 μέρες χαρτογράφησης στην εκδρομή δεν αρκούν με τίποτα και δεν έιναι 10 φυσικά.
Πώς μπορεί λοιπον κάποιος να αποκτήσει χαρτογραφική εμπειρία ?
geoedrasi
Newbie
Newbie
geoedrasi

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 18/08/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!   Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!! Icon_minitimeΠαρ Σεπ 03, 2010 10:29 pm

Η τεχνική γεωλογία είναι ένα αντικείμενο το οποίο σαφώς τοποθετείται στον γεωλογικό κλάδο, όμως αντίστοιχα στις σχολές μηχανικών μεταλλείων και πολιτικών διδάσκονται ανάλογα μαθήματα.
Έτσι, οι όροι γεωλογική, γεωτεχνική, δειγματοληπτικές, δοκιμαστικές, γεωτρήσεις, γεωτεχνικές, γεωμηχανικές, μελέτες, γεωτεχνικά, έργα, γεωμηχανική, γεωτεχνική, εδαφοτεχνική, έρευνα, μελέτη, εδαφοτεχνικές, έρευνες, υπεδάφους, εργαστήριο, γεωτεχνικό, εδαφομηχανικής, βραχομηχανικής, βρίσκουν γεωλόγους, πολιτικούς μηχανικούς και μεταλλειολόγους να αψιμαχούν για το ποιός τελικά θα έπρεπε να ασχολείται με αυτά τα θέματα. Εγώ βλέποντας πως έχουν τα πράγματα άνοιξα δικό μου γραφείο: Γεωτεχνική Γεωέδραση, www.geoedrasi.gr. Εκείνο που αρμόζει, νομίζω, δεν είναι εν τέλει ο βασικός τίτλος σπουδών, αλλά η αναγνώριση της εμπειρίας που έχει αποκομίσει κανείς, καθώς και μεταπτυχιακοί τίτλοι στο αντικείμενο που βοηθούν τον κάθε επιστήμονα που προέρχεται από μιά γενική κατεύθυνση να εμβαθύνει σε συγκεκριμένη ειδικότητα.

http://www.geoedrasi.gr

Τενική γεωλογία - γνώσεις που χρειάζεσαι!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
GEOMETEO FORUM :: ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-
Μετάβαση σε: