GEOMETEO FORUM
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
GEOMETEO FORUM

Τhe Geological portal...

ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ

Πήγαινε κάτω 
+5
dims3
geogegeogeo
stayros3289
Geometeo
thecaveman9
9 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
thecaveman9
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Τόπος : thessaloniki
Registration date : 12/04/2008

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Απρ 12, 2008 3:00 pm

ΕΙΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΘ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΜΟΙΟΥΡΓΗΣΩ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ...ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

Αριθμός μηνυμάτων : 429
Τόπος : Θεσσαλονίκη - Άνω Τούμπα (95 m)
Registration date : 13/03/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Απρ 12, 2008 3:42 pm

Kαλως όρισες φίλε στην παρέα μας...
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα...δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα μας αντιμετωπίζει περισσότερο σαν παράσιτα...
Αυτό το φόρουμ έχει ως μακρινό σκοπό τη δημιουργία μιας ισχυρής φωνής...δεν ξέρω πως αλλά ελπίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει...σίγουρα με την συγκέντρωση πολλών ατόμων εδώ μέσα (γεωλόγων και όχι) σαν ομάδα ίσως να μπορούσαμε κάτι να κάνουμε...
https://geometeo.forumgreek.com
stayros3289
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Τόπος : E 38.01414 N 23.73753 (134m)
Registration date : 24/09/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΤετ Σεπ 24, 2008 1:43 am

Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο bravo σε όσους έστησαν το site.
Στο θέμα μας τώρα... η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει, διστυχώς μας πέρνουν τις δουλείες άλλες επαγγέλματικές ομάδες (πολιτικοί μηχανικοί, ακόμα και χημικοί μηχανικοί!!!).
Ασ όψετε το τεχνικό επιμελητήριο....
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΤετ Σεπ 24, 2008 9:55 am

Kαλώς όρισες στην παρέα μας συνονόματε...
Έτσι είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και το θέμα είναι ότι είμαστε και σεισμογενής χώρα, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψιν περισσότερο τη γνώμη μας...Στο εξωτερικό οι γεωλόγοι έχουν τελείως διαφορετική μεταχείρηση απ'ότι εδώ και κυρίως πολύ μεγαλύτερο κύρος σαν επιστήμονες...
geogegeogeo
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Registration date : 17/09/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠεμ Σεπ 25, 2008 9:18 pm

Εγω θα κανω λιγο τον δικιγορο του διαβολου και θα σας υπενθυμησω οτι οι γεωλογοι στην πιατσα εχουν την ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΤΕΡΗ φημη απο ολους.
Καλος η κακως η σχολη και της Θεσσαλονικης αλλα και της Αθηνας εχουν μια βασικη ιδιομορφια ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
Τι εννοω με αυτο , καποιοι στην σχολη νομιζουν οτι είναι μηχανικοι , καποιοι νομιζουν οτι είναι χημικοι , καποιοι νομιζουν οτι είναι φυσικοι και τελος καποιοι νομιζουν οτι είναι γεωλογοι.
Η γεωλογια και γενικα οι γεωεπιστημες ειναι ενας απιστευτα ευρης κλαδος που εμπεριέχει πολλα. Τα ελληνικα πανεπιστημια δεν εχουν ως σκοπο να σε κανουν καλο στην δουλεια σου , εχουν ως σκοπο να σε κανουν καλο επιστημονα και να σε κανουν να μπορεις απο μονος σου να γινεις καλος στην δουλεια σου(και συμφωνω απολυτα με αυτην την φιλοσοφια).
Το ρεζουμε ολης αυτης της υποθεσης ειναι οτι , δεν μπορω εγω να εχω απαιτηση για επαγγελματικη ισοτητα με εναν μηχανικο οταν εγω εχω κανει ουσιαστικα 4 μαθηματα καθαρης τεχνικης γεωλογιας..ουτε μπορω να εχω απαιτηση να αποκαλουμε σεισμολογος οταν εχω κανει ουσιαστικα 4 μαθηματα καθαρης σεισμολογιας..για να εχω τετοιες απαιτησεις θα πρεπει να κανω μεταπτυχιακο και οχι επειδη το κρατος ειναι κακο κτλ αλλα επειδη η σχολη εχει ιδιομορφιες...Μονο με το πτυχιο εισαι ένας γεωλογος , δηλαδη μπορεις να κανεις γεωλογικες χαρτογραφησεις παντως τυπου(ειτε για νερο , ειτε για τεχνικα εργα , ειτε για κοιτασματολικες ερυενες , ειτε για νεοτεκτονικες χαρτογραφησεις κτλ κτλ).
Γεωλογος με μεταπτυχιακο στην εφαρμοσμενη γεωλογια παταει ανετα κατω εναν πολιτικο μηχανικο , αλλα ενας απλος πτυχιουχος γεωλογος δεν ειναι φερεγγυος για τεχνικα εργα και αυτο αποδεικνυεται απο την κακη φημη που εχουμε ...και φανταζομαι μια και εισαι επαγγελματιας την προκαταληψη θα την εχεις νιωσει και εσυ.
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠεμ Σεπ 25, 2008 11:04 pm

Έχεις απόλυτο δίκαιο σ'αυτά που λες...η διδασκαλία γίνεται με λάθος τρόπο, όταν μαθαίνομε παπαγαλία 4 ασκησεις σεισμολογίας για να πάμε να τις δώσουμε στις εξετάσεις..έτσι δεν αποκτιέται γνώση...αλλά πιστεύω ότι ακόμα και με μεταπτυχιακό δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα δυστυχώς..
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 12:36 am

Διαφωνω , με μεταπτυχιακο ο γεωλογος βρισκει δουλεια ευκολα...με διδακτορικο ο γεωλογος πουλαει τρελα , χωρις πλακα ...σε μια ημεριδα μας ελεγε ενας οτι με διδακτορικο στην κοιτασματολογια μπορουσε να δουλεψει στο ΙΤΣΑΚ(ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) ...Οτι να ναι...
Αλλα μονο με πτυχιο δεν γινεται.
Σκεψου το αλλο , ενας φυσικος η μαθηματικος χωρις μεταπτυχιακο μπορει να γινει μονο καθηγητης σε γυμνασιο λυκειο , ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! .. ετσι και ο γεωλογος μονο με πτυχιο μπορει να γινει καθηγητης σε γυμνασιο και γεωλογικες χαρτογραφησεις...αν θες κατι αλλο η θα κανεις μεταπτυχιακο η θα το αποδειξεις (δεν μπορω να φανταστω πως αλλα λεμε τωρα)
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 12:44 am

Με ένα πτυχίο στις μέρες γενικώς δεν κάνεις τίποτα...θέλει μεταπτυχιακό και πολλές φορές κι αυτό είναι λίγο...για να είσαι σίγουρα εξασφαλισμένος και να πεις δε θα πεινάσω, δύο πράγματα παίζουμ...ή να έχεις μέσον και να μπεις στο δημόσιο (καθηγητής κλπ) ή να έχεις τελειώσει και δεύτερη σχολή..πχ. ένας γεωλόγος που είναι και πολιτικός μηχανικός νομίζω ότι έχει πααααρα πολύ βαρύ τιτλο...
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 12:49 am

Καλα δεν το συζηταω το δευτερο πτυχιο οταν τα 2 πτυχια συνδυαζονται ειναι διαστημικος συνδυασμος...
Οπως ειπες γεωλογος + πολιτικος μηχανικος ειναι ολα τα λεφτα.
Γεωλογος + φυσικος συνδυασμος που σκοτωνει , αλλα μεταξυ μας ειναι λιγο δυσκολο να βγαλεις τετοιο συνδυασμο , στο τελος θα αρχισεις τα ναρκωτικα Very Happy Very Happy Very Happy
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 12:59 am

Ε ναι προφανώς...μετά θα έχεις χαζέψει... Very Happy ειδικά των πολιτικών μηχανικών για να την βγάλεις...
stayros3289
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 2:09 am

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, όμως, αυτό που λείπει από ένα γεωλόγο με πτυχίο δεν είναι οι θεωρητικές του γνώσεις, αλλά η πρακτική εμπειρία!!!
Το επάγγελμά μας απαιτεί πολλές υπαίθριες ασκήσεις για να αποκτήσουμε εμπειρία, κάτι που διστυχώς δεν παρέχουν οι ελληνικές γεωλογικές σχολές.
Ειναί χαοτική η διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης, όσον αφορά τη γεωλογία....
Τέλος, θα επιμείνω στο γεγονός οτι δεν διαθέτουμε επιμελητήριο με δύναμη και λόγο! Π.χ. δεν είναι δυνατόν να μην μας επιτρέπετε να συντάξουμε περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ είμαστε η κατεξοχήν σχολή που ασχολείται με το περιβάλλον, και αντίθετα να επιτρέπετε στους χημικούς μηχανικούς!
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 10:16 am

Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό το φόρουμ να μπορεί να στηρίζει τους γεωλόγους...δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ώστε να έχει η φωνή μας δύναμη από εδώ μεσα αλλά απλά το εύχομαι...
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 7:43 pm

Σταυρο υποτιμας παρα πολυ τους χημικους μηχανικους , οι περιβαντολογικες μελετες ειναι το καθαροαιμο αντικειμενο τους , ειναι για αυτους οτι ειναι για εμας οι γεωλογικες χαρτογραφησεις .
Ειναι αυτονοητο οτι θα ειναι καλητεροι απο εμας σε πολλα θεματα , για παραδειγμα εγω που θεωρω τον εαυτο μου εναν μεσο φοιτητη δεν ξερω καν τι εννοεις με τον ορο περιβαντολογικη ερευνα...αν εισαι του ΑΠΘ θα πρεπει να ξερεις οτι το μαθημα περιβαντολογικη γεωχημεια και κατι αλλες ψιλομαμακιες απο την κατευθηνση της γεωγραφιας δεν ειναι αρκετα για με κανουν να νιωσω αυτοπεποιθηση ωστε να αναλαβω μια περιβαντολογικη μελετη πχ για αποκατασταση περιβαλλοντος μιας ξεραμενης λιμνης , για αποκατασταση εδαφος απο νιτρικα(λιπασματα) κ.α , αντιθετως οι χημικοι μηχανικοι 5 χρονια αυτα κανουν...εμεις μπορουμε να λειτουργησουμε ως εργαλεια για αυτους , πχ να κανουμε την γεωλογικη χαρτογραφηση , γεωφυσικες διασκοπησεις ,
αλλα την μελετη ουσιαστικα θα ηγουνται αυτοι , και πρωσοπικα το βρισκω λογικο εκτος και αν κανεις μεταπτυχιακο πανω σε αυτο!!
Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες για τις πρακτικες ασκησεις πεδιου , οχι να αυξηθουν ποσοτικα αλλα ποιοτικα...να γινουν πιο ουσιωδης , πολλες απο τις υπαιθριες ασκησεις ειναι αχρηστες , ας αντικατασταθουν με χρησιμες , νομιζω οτι ειναι λαθος μια σχολη που εχει ως ακρογωνιεο λιθο τις γεωλογικες χαρτογραφησεις να εχει μονο ενα 10ημερο γεωλογικων χαρτογραφησεων στα 4 χρονια(και αυτο το 10ημερο ουσιαστικα δεν καταλαβαινεις και πολλα οσο και αν το θες , επειδη ολα γινονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!).Γενικα η σχολη μπαζει απο παντου..
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 7:54 pm

Το γεωλογικό θέλει τεράστειες διορθώσεις σε όλους τους τομείς...
πρώτον και κυριότερον χρειάζονται περισσότερα μαθηματικά και φυσική...
δεύτερον κατά τη γνώμη μου χρειάζονται περισσότερα μαθήματα επιλογής που να έχουν σχέση με την κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε το πτυχίο να αναγράφει πλέον την ιδιότητα του κάθε πτυχιούχου και όχι μόνο την ιδιότητα Γεωλόγος..
τρίτον πρεπει να προστεθεί στους κλάδους και αυτός του γεωλόγου μηχανικού..
τα υποχρεωτικά μαθήματα θα πρέπει να έχουν μόνο γενικό γεωλογικό περιεχόμενο και ο κάθε κλάδος να ειδικεύει τους φοιτητές σε αυτό που τους ενδιαφέρει...
τέλος σχετικά με τις εκδρομές θα πρέπει εκτός των χαρτογραφήσεων, οι υπόλοιπες να ενταχθούν στις ανάλογες κατευθύνσεις και όχι όλοι να πρεέπει να τις παρουν όλες..
Υπάρχουν πάρα πολλά ακομα βέβαια αλλά αυτά θεωρώ ότι είναι μια βάση...
stayros3289
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 10:58 pm

Παιδιά ότι ξέρω αφορά τη σχολή της Αθήνας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το γεωλογικό Θεσσαλονίκης και Πατρών.
Geogegeogeo εδώ κάνεις λάθος... οι χημικοί μηχανικόι (Sorry που αναφέρομαι συνεχώς στους χ.μ. δεν έχω κάτι μαζί τους, απλά είναι τρανό παράδειγμα σοβαρης σχολής και επιμελητηρίου, που διεκδικεί και κερδίζει, έστω και εις βάρος των γεωλόγων) θα έπρεπε να αποτελούσαν εργαλείο, με τις χημικές τους αναλύσεις και τις αναλύσεις ιχνοστοιχείων, ώστε οι γεωλόγοι-περιβαντολόγοι να συντάξουν μια σωστή και τεκμηριωμένη περιβαλλοντική μελέτη. Οι άνθρωποι είναι αστέρια στις αναλύσεις, αλλά στερούνται σοβαρού γεωλογικού-γεωμορφολογικού υποβάθρου.
Έτσι γίνεται σε όλο τον δυτικό κόσμο, μόνο εδώ τα κάνουμε σαλάτα.
Αν θέλεις συγκεκριμένο παράδειγμα, επιτρέπεται να κάνουν μελέτη για τοποθέτηση φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ σε εμάς όχι.

Υ.Γ.1 Πραγματικά οι τοποθετήσεις σας παιδιά είναι καίριες και μακάρι και άλλοι φίλοι να μας εμπλουτίσουν με τις ιδέες τους!

Υ.Γ.2 Και οπωσδήποτε G.I.S. μετράει απίστευτα στην αγορά εργασίας πλέον!
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Σεπ 26, 2008 11:33 pm

Ρε συ Σταυρο μεχρι στιγμης βγαζω βαθμο γυρω στο 7.5 και παρολα αυτα δεν εχω ιδεα απο φωτοβολταικα παρκα , δεν μπορω καν να φανταστω τι πρεπει να κανω.
Αυτο που θελω να πω και το ξαναειπα προηγουμενως ειναι οτι δεν μπορουμε να ζηταμε πραγματα τα οποια ο μεσος φοιτιτης γεωλογος δεν μπορει να τα κανει , για τα φωτοβολταικα το μονο που ξερω ειναι οτι εμαθα απο το σκαι.
Οσο για τις αναλυσεις ιχνοστοιχειων νομιζω οτι εμεις τις κανουμε πολυ καλυτερα μιας και χρειαζονται σε πολλα πραγματα(πετρολογια , γεωθερμομετρα στην γεωθερμια κ.α) , οι χημικοι μηχανικοι ειναι αλλη φαση , δεν ξερω ακριβως τι αλλα μονο το γεγονος οτι εντασονται στην πολυτεχνικη σχολη σημαινει οτι η σχολη περιστρεφεται γυρω απο εφαρμοσμενα πραγματα , αντιθετα εμεις εντασομαστε στο θετικων επιστημων για αυτο κανουμε και περισοτερο θεωρητικα π.χ φυσικη της λιθοσφαιρας , δηλαδη συσταση εσωτερικου της γης , τελειως θεωρητικο(εμενα πρωσοπικα μου αρεσει) στο πολυτεχνειο δεν εχουν ουτε μισο τετοιο μαθημα , τα παντα ειναι εφαρμοσμενα.
stayros3289
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 12:01 am

Όταν είμαστε φοιτητές ή μόλις έχουμε πάρει πτυχίο, είναι λογικό, να μην γνωρίζουμε πως ακριβώς να συντάξουμε μια μελέτη, οποιαδήποτε κατεύθυνσης, γιατί όπως αναφέρατε και εσείς στερούμαστε σοβαρών πρακτικών ασκήσεων!
Είναι απαραίτητο για το επάγγελμά μας να απασχοληθούμε 2-3 χρόνια σε γραφεία ή υπηρεσίες, με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και αυτοπεποίθησης.
Δεν είναι, όμως, άδικο όταν αποκτήσουμε την απαιτούμενη πείρα, να εξακολουθούμε να μην βρίσκουμε ανοικτό πεδίο στην αγορά εργασίας και να αντιμετωπιζόμαστε ακόμα ως "ψάρια";

Υ.Γ. Όσον αφορά τις χημικές αναλύσεις, όσοι ασχολούνται με πετρολογίες και γεωχημεία, σίγουρα έχουν πολλές γνώσεις, εγώ όμως που ασχολούμαι με άλλους τομεις (π.χ. υδρογεωλογία, τεχνική γεωλογία κ.α.) δεν μπορώ να συναγωνιστώ τους χ.μ., θα μου είναι απαραίτητοι στο μέλλον.
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 12:24 am

Αν θες να σε παρουν στα σοβαρα πρεπει να το αποδειξεις , δηλαδη πρεπει να κανεις καλο ονομα , πολλα ατομα διαπρεπουν σε τομεις που δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο που σπουδασαν .
Το θεμα ειναι οτι μονο με το πτυχιο δεν εχω την απαιτηση ο αλλος να με εμπιστευτει , και για να λεμε και του στραβου το δικαιο ουτε και εγω θα εμπιστευομουν εναν γεωλογο για τα φωτοβολταικα , εκτος και αν αυτος εχει καλο ονομα ή μεταπτυχιακο σε αυτο , ουτε θα εμπιστευομουν εναν γεωλογο για να μου κανει μια γεωτεχνικη ερευνα εκτος και αν εχει καλο ονομα ή μεταπτυχιακο.
Ειναι λογικο νομιζω.
stayros3289
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 12:59 am

Δημήτρη σε βλέπω πολύ απογοητευμένο από τη σχολή, όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο!
Όταν θα βγείς, όμως, έξω στην αγορά και αποκτήσεις κάποια εμπειρία, ως βοηθός αρχικά, θα διαπιστώσεις οτι το θεωρητικό σου υπόβαθρο εντέλει θα σου δώσει υπεροχή σε σχέση με παρεμφερή επαγγέλματα.
Π.χ. πιστεύεις οτι την εξήγηση, που έδωσες, για την εξαφάνιση της λίμνης στη Χιλή, σε άλλο thread, θα μπορούσαν να τη δώσουν πολλοί πολιτικοί μηχανικοί ή μηχανικοί περιβάλλοντος, αν τους συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, μικρότερης κλίμακας βέβαια, σε κάποιο πεδίο εργασίας τους;
Και κάτι ακόμα... μην έχετε κόμπλεξ για τη σχολή σας, κυρίως σε σχέση με το πολυτεχνείο. Όλα εξαρτώνται από εσάς και τη θέληση που έχετε να κάνετε "όνομα". Έχω γνωρίσει αρκετούς σκάρτους γεωλόγους και πολυτεχνίτες, όπως και πολλούς που είναι ξεφτέρια. Το θέμα είναι πόσο θέλουμε να πετύχουμε και όχι να επαναπαυτούμε στον πανεπιστημιακό ή μεταπτυχιακό μας τίτλο.
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 1:04 am

Βασικά εγώ είμαι ακόμα μπερδεμένος αλλά πιστεύω πως στην πορεία θα βρω την άκρη μου...σίγουρα θα κάνω μεταπτυχιακό και διδακτορικό πάντως...
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 1:16 am

Εν κατακλειδη νομιζω οτι συμφωνουμε , απλως ο γεωλογος πρεπει να αποδειξει καποια πραγματα , εκτος και αν δεν εχεις μεταπτυχιακο , ο μεταπτυχιακος δεν εχει να αποδειξει τιποτα .
Geometeo συμφωνω απολυτα με το μεταπτυχιακο και αν ολα πανε καλα και διδακτορικο.
Παντως διδακτορικο ειναι ολα τα λεφτα , φαντασου 3 χρονια να ασχολειθεις με ενα θεμα και εχοντας ολα τα μεσα(ενω ταυτοχρονα θα δουλευεις στο πανεπιστημιο και θα πληρωνεσαι , οχι πολλα βεβαια αλλα αρκετα.)
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 9:11 am

'Οσο και αν σας φαίνεται περίεργο ή αστείο το πρόβλημά μου είναι ότι έχω μόνο lower και ότι δεν τα πάω καλά με τις γλώσσες γενικώς και δεν αποφασίζω να πάρω proficiency..πραγματικά έχω αγχωθεί με το θέμα...
geogegeogeo
Newbie
Newbie

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 3:54 pm

Και εγω λεω να το παρω φετος αλλα αποκλειεται να τα καταφερω , ειμαι απιστευτος στοκος στα αγγλικα , αλλα χρειαζεται πολυ γενικα να ξερεις αγγλικα διοτι τα καλα βιβλια ειναι γραμενα στα αγγλικα και γενικα παιζει πολυ ρολο για να σε παρουν στο μεταπτυχιακο.
Geometeo
Admin
Admin
Geometeo

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΣαβ Σεπ 27, 2008 8:17 pm

geogegeogeo έγραψε:
Και εγω λεω να το παρω φετος αλλα αποκλειεται να τα καταφερω , ειμαι απιστευτος στοκος στα αγγλικα , αλλα χρειαζεται πολυ γενικα να ξερεις αγγλικα διοτι τα καλα βιβλια ειναι γραμενα στα αγγλικα και γενικα παιζει πολυ ρολο για να σε παρουν στο μεταπτυχιακο.

Ναι να πάρει η ευχή.... Mad Mad Mad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Rolling Eyes Rolling Eyes Mad Mad Mad
dims3
Newbie
Newbie

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 03/12/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ   ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ Icon_minitimeΠαρ Δεκ 12, 2008 1:01 pm

καλημέρα συνάδελφοι
χαίρομαι που επιτέλους βρήκα ένα φόρουμ για γεωλόγους!!

διαβάζω για μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ. από προσωπική εμπειρία (αλλά και από φίλους/γνωστούς), το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τελειώσετε τη σχολή, να ξεμπερδεύετε και με το στρατό (οι άντρες) και μετά βουρ στην αγορά εργασίας. βγείτε στο κουρμπέτι όσο γρηγορότερα μπορείτε. καλές οι σπουδές, αλλά χωρίς εργασιακή εμπειρία δε γίνεται τίποτα. τα έχω περάσει και ξέρω.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
GEOMETEO FORUM :: ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-
Μετάβαση σε: